Media

I förra helgen årsdebuterade några av våra bästa friidrottare. Samtliga har Nordenkampen i Växjö i sina tävlingsplaner. Odain Rose slog till med mycket imponerande 6,68 på 60m (hela 7 hundradelar under EM-kvalgränsen), Alhaji Jeng hoppade så högt som 5,63 i debuten. Träning i Frankrike har gjort susen. Leif Arrhenius stötte hela 19,68 i kula. Vår europamästarinna från i somras Moa Hjelmer slog sitt personliga rekord på 60m med 7,51. Det resultatet borgar för att Moa kommer att springa fort på 200m och 400m redan i Växjö. Emma Green Tregaro hoppade 1,93, vilket är lika högt som Emmas årsbästa förra året. Erica Jarder startade med utmärkta 6,35 i längd. Superlöftet från Kil Irene Ekelund (född -97) sprang 23,69 på 200m. Alexander Brorsson, hemmalöparen, och Philip Nossmy har redan hunnit springa några häcklopp och båda har klarat EM – gränsen med god marginal. (12 respektive 7 hundradelar)

Gluttar man in i våra motståndares listor kan man notera Osko Torro. Höjdhopparen från Finland har hoppat 2,26 i höjd. Det för honom in bland årets främsta Européer. Eero Haapala har redan slagit det Finska rekordet i längd med 8,11. (Något att bita i för Michel Torneus). Minna Nikkanen har hoppat 4,40 i stav. Norskan Cathrine Larsåsen har startat säsongen med 4,10 i stav. I övrigt väntar vi på att de bästa Norrmännen startar sin säsong.

AlexPallas

Vi hälsar Media välkomna till Växjö och Telekonsult arena för att bevaka Nordenkampen. Trelandskampen mellan Sverige, Norge och Finland den 9 februari.

Tävlingen startar kl.16.45 och avslutas 19.50

Telekonsult arena ligger i Växjö Arenastad och adressen är Hejaregatan 7. Arenastaden ligger vid den västra infarten till Växjö. (Tidigare Värendsvallen)

Vi kommer att ha en pressläktare i mixed zone med utsikt över arenan. Där kommer det att finnas 25 sittplatser med trådbunden internet 10 mbit/s

Räkna med att vi kommer att ha en presskonferens i arenans mixed zone kl.1730 på fredag kväll

Vi kommer att vara mycket restriktiva med fotografer på inner plan.

Har du inte ackrediterat dig så fyll i nedanstående och skicka till nedanstående mailadress

Media ?

Name:

Mail:

Phone:

Mobil Phone:

 

Kind of media?

Picture

Webb

Daily Newspaper

Radio

TV

Answer the questions and send it to:  jan.bengtsson@ifkvaxjo.se