Mängder av bra resultat helgen innan Nordenkampen

Michaela Meijer vid Finnkampen 2015. Foto: Ryno Quantz

Det märks att inomhussäsongen nu äntligen är igång på allvar, statistiklistorna får i stort sett helt göras om efter den här helgen och i väntan på laguttagningarna till Nordenkampen får vi göra en tillbakablick från helgen. Vi tar det grengrupp för grengrupp.

Sprintlöpning

Under tävlingen Raka Spåret slog Isabelle Eurenius sitt åtta år gamla personliga rekord på 60 meter med 7.48 men fick samtidigt konstatera att man i Göteborg sprang ännu lite snabbare där Hässelbys Caroline Larsson och Ullevis Khaddi Sagnia båda sprang på 7.46. Klubbkamraten Moa Hjelmer som efter barnafödande och uppbyggnadsträning bara gjort ett lopp på två och ett halvt år sprang nu både 200 meter och 400 meter och i båda fallen innebar det förstaplatsen i Sverige statistiken med 24.08 och 54.23.

På manliga sidan gjorde Tom Kling Baptiste och Sulayman Bah upp om förstaplatsen i statistiken där Tom drog det längsta strået med 6.71 mot Suleymans 6.77, en hundradel långsammare var Odain Rose som sprang i Österbottninska Botnia Games.

Joel Groth, som under 2015 fick vinna SM-guld på långa häcken hemma i Hälsingland sprang här den släta distansen 400 meter och slog till med nytt inomhuspers, 47.82

Alexander Brorsson, Atleticum Växjö, gick in som etta i statistiken på 60 meter häck med 7.83 vid en tävling i Florö, Norge.

Medel-långdistanslöpning

Hälles Linn Nilsson slog personligt rekord på 3000 meter och tog sig med sina 9:09.99 in på topp 10 genom tiderna. Staffan Ek, Huddinge klev in som ny etta på 1500-meterslistan med 3:47.16.

Hoppgrenar

Sofie Skoog hoppade 1.90 i Trinec och visar att formen inte är tillfällig. I kvinnliga staven har nu även Michaela Meijer hoppat sin första tävling och hoppade då 4.51 och lägger sig bakom Angelica Bengtsson med det resultatet och samtidigt en centimeter före finska tvåan Minna Nikkanen. Även bakom Michaela och Angelica hoppas det högt, blott 17-åriga Elienor Werner hoppade 4.31.

I den manliga staven hoppade ännu yngre (fyller 17 i år) Armand Duplantis 5.50 hemma i Baton Rouge (Louisiana) vilket innebar nytt svenskt juniorrekord. Han kanske får svårt att ta sig till Sverige och Nordenkampen, men då är det bra att hopparna på hemmaplan också visar gryende form, som t ex Erik Thorstensson som slog sitt personliga rekord och slutade på 5.31

I längdhoppet bekräftade Khaddi Sagnia sin fina form med 6.57 och Andreas Otterling som ju tog inomhus-EM-brons förra inomhussäsongen börjar nosa på samma längder igen och hoppade 7.92. Får vi se åtta meter i Nordenkampen? Andreas Otterling, som tävlar för KFUM Örebro har också en duktig klubbkamrat i Fanny Ernestam som blev första svenska över 13 meter i år i tresteget med sina 13.19.

Kastgrenar

Växjös egna kulstöterska Fanny Roos visar fortsatt fin form när hon i hemmaringen stötte 16.94 under Smålands-DM. Även om det inte är en Nordenkampengren, så kan det vara kul att veta att Daniel Ståhl kastade 61.09 i diskus inomhus i Finland i helgen. Det kommer som komplement till Nordenkampen att kastas diskus även i Växjö i Tipshallen. Men inte som en gren i den här tävlingen.

Lite senare idag kommer den svenska truppen att presenteras.

Bild: Michaela Meijer, Finnkampen. Foto:Ryno Quantz