Sofie Skoog nytt inomhuspers!

Flera svenska friidrottare har öppnat det här OS-året bra och en av de som redan hunnit tävla en del är Sofie Skoog. Igår i slovakiska Banská Bystrica slog hon nytt inomhuspers när hon hoppade 1.91 i första försöket. Hon har nu snart kommit ikapp sitt utomhuspers på 1.92 från SM utomhus och siktar nu ännu högre.

Artikel på SVT:s sportsajt om Sofie och personliga rekordet.

Friidrott.se:s rapportering om perset.

I Finland börjar temperaturen stiga kring Nordenkampen där man på finska friidrottssidan ylesurheilu.fi spekulerar lite kring de olika lagen inför matchen. Och nog verkar det kunna finans chanser till en fantastisk kvinnlig stavhoppstävling?

Finska artikeln (på finska) för er som inte kan finska kan man få hjälp på traven genom http://www.bing.com/translator/ eller direkt i webbläsaren i t ex Google Chrome.

Bilden till vänster: Sofie Skoog på Finnkampen Foto: Ryno Quantz