Nordenkampen

Nordenkampen

Foto: Deca Text & Bild

Man mot man, kvinna mot kvinna!

Man mot man, kvinna mot kvinna!

Foto: Deca Text & Bild

Landslaget på plats!

Landslaget på plats!

Svenska landslaget kommer till Växjö! Foto: Deca Text & Bild

 

Nordenkampen på Instagram

Hämta fler

Dubbel vinst för Sverige!

Vi summerar nu ännu en Nordenkampen-tävling och Sverige vann den här gången klart båda matcherna.

Slutställning

Män:

  1. Sverige 146
  2. Norge 117
  3. Finland 111
  4. Danmark/Island 85

Kvinnor

  1. Sverige 155
  2. Danmark/Island 103,5
  3. Finland 101,5
  4. Norge 100

 

Slutsålt, men du behöver inte missa Nordenkampen!

Landskampen visas nämligen på SVT Play och delvis också på SVT.

SVT Play

SVT Play 13:55-17:45

 

På TV

SVT2 13:55-15:00

Kunskapskanalen 15:00-16:45.

Slutsålt!

Alla biljetter till Nordenkampen är nu slutsålda! Det innebär att det inte kommer att säljas några biljetter vid entrén i morgon, vare sig till sittplats eller ståplats.

 

Har ni inte haft möjlighet att köpa biljett kan ni följa hela evenemanget på SVT play samt delar på SVT2, Kunskapskanalen samt i Vinterstudion.

Startlistor klara

Nu finns startlistorna ute och det kommer en hel del intressanta deltagare till Nordenkampen i år. Hetaste grenen är kanske det kvinnliga stavhoppet där Väckelsångs egen Angelica Bengtsson och Göteborgsskan Michalea Meijer ställs mot nya juniorvärldsrekordhållaren Wilma Murto och rutinerade Minna Nikkanen från Finland, och lägg till det också Norges bästa stavhopperska Chatrine Larsåsen.

Danmark kommer till start med flerfaldige mästerskapsfinalisten Andreas Bube och guldmedaljören Benjamin Lobo Vedel från junior-EM i Eskilstuna.

Alla deltagare gren för gren

Laget uttaget och Susanna Kallur tillbaka!

Förbundskapten Karin Torneklint meddelade vilket alg hon tagit ut till Nordenkampen i Växjö och bland utropstecknena fanns Susanna Kallur som för första gången sedan juni 2010 drar på sig landslagskläderna igen. I laget finns också hemmahoppen Fanny Roos och Alexander Brorsson.

Hela uttagningen
På bilden Susanna Kallur och förbundskapten Karin Torneklint.
Foto Magnus Fridell

Mängder av bra resultat helgen innan Nordenkampen

Det märks att inomhussäsongen nu äntligen är igång på allvar, statistiklistorna får i stort sett helt göras om efter den här helgen och i väntan på laguttagningarna till Nordenkampen får vi göra en tillbakablick från helgen. Vi tar det grengrupp för grengrupp.

Sprintlöpning

Under tävlingen Raka Spåret slog Isabelle Eurenius sitt åtta år gamla personliga rekord på 60 meter med 7.48 men fick samtidigt konstatera att man i Göteborg sprang ännu lite snabbare där Hässelbys Caroline Larsson och Ullevis Khaddi Sagnia båda sprang på 7.46. Klubbkamraten Moa Hjelmer som efter barnafödande och uppbyggnadsträning bara gjort ett lopp på två och ett halvt år sprang nu både 200 meter och 400 meter och i båda

Sofie Skoog nytt inomhuspers!

Flera svenska friidrottare har öppnat det här OS-året bra och en av de som redan hunnit tävla en del är Sofie Skoog. Igår i slovakiska Banská Bystrica slog hon nytt inomhuspers när hon hoppade 1.91 i första försöket. Hon har nu snart kommit ikapp sitt utomhuspers på 1.92 från SM utomhus och siktar nu ännu högre.

Artikel på SVT:s sportsajt om Sofie och personliga rekordet.

Friidrott.se:s rapportering om perset.

I Finland börjar temperaturen stiga kring Nordenkampen där man på finska friidrottssidan ylesurheilu.fi spekulerar lite kring de olika lagen inför matchen. Och nog verkar det kunna finans chanser till en fantastisk kvinnlig stavhoppstävling?

Finska artikeln (på finska) för er som inte kan finska kan man få hjälp på traven genom http://www.bing.com/translator/ eller direkt i webbläsaren i t ex Google Chrome.

Bilden till vänster: Sofie Skoog på Finnkampen Foto: Ryno Quantz

Fanny siktar på Nordenkampen

Under gårdagens presskonferens passade SVT Småland på att prata lite med hemmahoppet Fanny Roos. Hon berättar där om att hon hoppas få tävla för Sverige på hemmaplan i Nordenkampen.

Reportaget från presskonferensen

Till vänster: Fanny Roos, senast i landslagsdräkt vid Finnkampen. Foto: Ryno Quantz

Presskonferens live på webben

Idag kl 15:00 genomför Nordenkampen en presskonferens i Telekonsult Arena. Du som inte kan följa presskonferensen på plats kan se det live på Webben. Bland de aktiva som finns med finns nya sjuttonmeterskulstötaren Fanny Roos, häcklöparen Alexander Brorsson, båda med stora möjligheter att hamna i laget, men också Elise Malmberg som på väg tillbaka från skada berättar som sina planer för året. Förutom de tre aktiva kommer också lottningen av banor och hopp-kastordning att förrättas. Du hittar webbsändningen på specialsidan för presskonferensen.